Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’nin ilk başörtülü jokeyi Khadijah Mellah, katıldığı yarışın şampiyonu oldu

Londra’daki Goodwood yarışlarını kazanan Khadijah Mellah tarih yazdı. Mellah, büyük bir yarış organizasyonunda başörtüsü ile yarışıp kazanan ilk isim oldu. Mellah aynı zamanda, İngiltere tarihinde at yarışlarında mücadele eden ilk Müslüman jokey.

Perşembe günü yapılan yarış büyük mücadeleye sahne oldu. 12 atın katıldığı yarışta, Khadijah Mellah’ın bindiği Haverland finişi ilk geçen at oldu.

18 yaşındaki Mellah, nisan ayına kadar daha önce hiç ata binmediğini ve galibiyetinin “masalsı” olduğunu söyledi.

Mellah’ın yarış sonrası ilk sözleri, “Müslüman kadınlar üzerinde önyargılar mevcut. Mücadeleci sporlarda yarışamayacakları ve kazanma hayalleri olmadığı düşünülüyor. Kadınların başarabileceklerini ve nelerde iyi olduklarını gösterebildiğim için çok mutluyum” oldu.

İngiltere Müslüman Kadınlar Spor Vakfı ise Mellah’ın zaferini oldukça geç gelen ama çok sevindirici bir gelişme diye değerlendirdi: “Khadijah gibi rol modelleri olması önemli. Özellikle genç Müslüman kadınlar için. Onun gibiler gençlere başarının önünde hiçbir bariyer ve sınır olmadığını gösteriyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.