Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu Karadeniz’de konuştu: “Bir ülkeyi yöneten insan, kendi ülkesinin toprağına galoş çizmeyle basmaz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rize ve Artvin’de 31 Mart seçimlerinde sandıktan CHP çıkan belediyeleri ziyaret etmek üzere tura başladı. Kılıçdaroğlu, Rize’nin Fındıklı ilçesine, Artvin’in ise Arhavi ve Hopa ilçelerine uğradı.

Gittiği ilçelerde halka seslenirken herkese şükran borçlu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Elbette siyasette zaman zaman tartışmalar olabilir, kavgalar da olabilir ama siyasetin değişmez bir amacı olmak zorundadır. O da halka hizmet” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Fındıklı’da, “Herkesin yaşam tarzına, herkesin kimliğine, inancına sonuna kadar saygılı olacağız” dedi.

“Kibirli siyasetçinin topluma faydası olmaz”

Siyasetçinin kibirden uzak olması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, kibirli siyasetçinin topluma faydası olmayacağını söyledi.

CHP lideri siyasette en önemli şeylerden birinin hesap verebilirlik olduğunu, kendilerinin hesap vermeye her zaman hazır olduklarını ama AKP’nin buna yanaşmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu konuyla ilgili, şehir hastanelerini örnek verdi.

“Ülkeyi yöneten insan topraktan korkmaz”

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Polatlı’da katıldığı hasat etkinliğinde tarlaya uzun galoş giyerek girmesini ise “kibir” olarak yorumladı:

“Şimdi bakın bir ülkenin, bir ülkeyi yöneten insan, kendi ülkesinin toprağına galoş çizmeyle basmaz. Kibir bunu getiriyor. Tozdan korkuyorsan, topraktan korkuyorsan, orada ne işin var. Allah kibirden korusun.”

Kemal Kılıçdaroğlu, bir diğer önemli noktanın da israf olduğunu kaydetti.

“Suriye ve Mısır’la barışmalıyız”

Suriyeliler ile ilgili tartışmalara da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Yanlış bir dış politikanın Türkiye’ye maliyeti çok ağır oldu. Şimdi neredeyse düşman halindeyiz. Bundan kaçınmak lazım. Suriye ve Mısır’la barışmalıyız.”

İç savaşın sona erdirilmesiyle ilgili Suriyeliler’e her türlü yardımın yapılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Onları kendi ülkelerine huzur içinde göndermeliyiz” diye konuştu. Eğer bunu başarırsa, Türkiye’nin Ortadoğu’nun en saygın ülkesi haline geleceğini, tüm bölgeye barış ve huzurun geleceğini söyledi.

“Çay, fındık olmazsa Karadeniz olmaz”

Kılıçdaroğlu, bölgedeki çay sorununu bildiğini, çay konusunda toplantı yaptıklarını ve bu konunun nasıl çözülebileceği konusunda güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Fındık ve çay konusuna yaşanan sorunlara da değinen Kılıçdaroğlu, “Çay ve fındık Karadeniz’in stratejik ürünleridir. Çay olmasa Rize olmaz, fındık olmasa Karadeniz olmaz” diye konuştu.

“Sevgi üzerine bir siyaset inşa etmek istiyoruz”

Sevgi üzerine siyaset kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Gerilim, kavga değil, sevgi üzerine bir siyaset inşa etmek istiyoruz.” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.