Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TFF ve beIN Sports anlaştı, Süper Lig zamanında başlayacak

Süper Lig’de, beIN Sports ve kulüpler arasında bir süredir yaşanan anlaşmazlık aşıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve yayıncı kuruluş arasında yapılan görüşmelerin ardından TFF, kulüpler ve beIN Sports üç yıl daha anlaşmaya vardı.

Buna göre, yıllık 500 milyon dolar olan ödeme tutarı, 410 milyon dolara düşürüldü, ve dolar kuru ise, en yüksek 5,80 Türk Lirasına sabitlendi.

Yayıncı kuruluş dolar kurunun yüksek olmasından şikayetçiydi.

Tarafların mali şartları güvence altına aldığı, Süper Lig kulüplerinin herhangi bir hak kaybına uğramayacağı belirtiliyor.

Kulüpler Birliği, konuyla ilgili beIN Sports ile 10’dan fazla görüşme yapmış, son toplantı sonrasında yayıncı kuruluşla görüşme yetkisini TFF’ye devretmişti.

Korsan yayınlar

Toplantıda korsan yayınların engellenmesi meselesi de ele alındı. Digiturk’ten yapılan açıklamada şunlar denildi:

“TFF ve kulüplerin bugüne kadar illegalle mücadelede ön cephelerde yer alan Digiturk ile birlikte çalışarak IPTV’ler ve dekoderler aracılığıyla gerçekleştirilen korsan yayına karşı mücadelede daha büyük sorumluluklar alması konusunda fikir birliğine vardılar.”

Taraflar ayrıca yayıncı kuruluşun futbolculara, teknik adamlara ve yöneticilere oyun sahası içinde ve dışında daha fazla erişim sağlaması konusunda da anlaştı. Bu konu da beIN Sports’da sıkıntı yaratmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.