Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de 24 saat içinde ikinci silahlı saldırı: En az 9 kişi hayatını kaybetti

ABD’nin Ohio eyaletinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda en az 9 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Bu, ABD’de 24 saat içinde gerçekleşen ikinci, bu hafta içerisinde ise üçüncü silahlı saldırı.

Dayton polis merkezinin yaptığı açıklamaya göre, saat 1’de Oregon şehrinde bir eğlence bölgesinde başlayan silahlı saldırıya polis karşılık verdi ve silahlı saldırı çabucak sonlandırıldı.

Çatışmada saldırganın da öldüğü bildirildi.

Miami Valley Hastanesi sözcüsü Terrea Little, hastaneye 16 kişinin yaralı olarak getirildiğini doğruladı, yaralıların durumu hakkında bilgi vermedi.

Bu hafta, ABD’de silahlı şiddet açısından trajik bir hafta oldu. El Paso’da en az 20 kişinin öldüğü, 26 kişinin yaralandığı silahlı saldırının üzerinden bir gün geçmeden yeni bir saldırı gerçekleştirildi. Geçen hafta ise, Kaliforniya’da bir festivalde düzenlenenn silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.

Bu yıl ABD’de, her birinde üç veya daha fazla kişinin hayatını kaybettiği 32 silahlı saldırı meydana geldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.