Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Selcen ile söyleşi: “Fırat’ın doğusuna operasyonu durdurabilecek ne içte, ne dışta herhangi bir güç var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Suriye’nin kuzeydoğusunda YPG’nin kontrolünde olan bölgeye operasyon düzenleneceğine dair mesajı tekrarladı ve “Afrin’e, Cerablus’a, El-Bab’a girdik. Şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile de ABD ile de paylaştık” açıklaması yaptı. Konu bugün Amerikalı askeri bir heyetle -belki de son kez- masaya yatırılıyor. Öncesinde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da “ABD’nin Suriye’de PKK YPG ile angajmanını sonlandırmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu. Gelişmeleri değerlendiren Gazete Duvar yazarı Aydın Selcen, Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda sınır boyunca 32 kilometre derinliğinde bir güvenli bölgeyi tek taraflı askeri müdahaleyle kuracağını söylüyor. Yayınımızda ABD ve Rusya’nın bu müdahaleye neden engel olmayacağını anlatan Selcen, Türkiye içinde de böyle bir operasyona karşı çıkabilecek güçlü bir muhalefetin bulunmadığına dikkat çekiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.