Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Belçika, Müslümanları orduya katılmaya çağırıyor

Belçika Savunma Bakanlığı, ülkede yaşayan farklı milletlerden vatandaşların orduya katılmalarını teşvik etmek üzere harekete geçti.  Sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya özellikle Müslümanlara odaklanıyor.

“Bir Müslüman olarak orduda çalışabilir miyim?” başlığıyla yayınlanan videoda, iş arayan Müslüman bir vatandaşla orduda görevli bir memurun konuştuğu görülüyor. Müslümanların ordu içinde ne gibi avantajları olduğunu konuşuyorlar.

Belçika Savunma Bakanlığı, kampanya videolarını hem Fransızca hem de Flamanca olarak yayınladı.

Videoda görevli memur, Avrupa Ekonomik Topluluğu’na üye ülke vatandaşlarının orduda çalışabileceğini, ordunun tarafsız bir organizasyon olduğunu, herkesin aynı haklardan yararlandığını ve aynı şartlar altında çalıştığını anlatıyor.

Videoda, Belçika ordusunun Müslümanlara inançlarının gereğini yerine getirebilmeleri için, görevleri sırasında dahi fırsat tanınacağı vurgulanıyor.

Brussel Times’ın haberine göre bu kampanyanın başlatılmasında, Belçika ordusunun neredeyse yarısının gelecek yıllarda emekliye ayrılacak olması etkili oldu. 2024’e kadar orduya yeni 13 bin 400 asker alınması gerekiyor. Ülkede orduya katılım oranı oldukça düştü çünkü gençler, ordudaki koşulların ağır olduğunu ve bunun karşılığının verilmediğini düşünüyor.

Belçika toplumunda en az temsil edilen gruplardan biri Müslümanlar. 12 milyonluk ülkenin yüzde 7,6’sı Müslüman. Orduda ise bu oranın yüzde 0,5 gibi düşük bir oran olduğu tahmin ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.