Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hilmi Hacaloğlu: “Burbuçe, Türkiye’nin Kosova’da neler olduğunu anlamasını sağlayan ve ilgiyi oraya çekmeyi başaran biriydi”

Meme kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören Burbuçe Ruşiti, 1998-1999 yıllarındaki Kosova Savaşı sırasında Türkiye’deki televizyon ve gazetelere haber geçiyordu.

Savaş sonrası ‘Kokunu Özledim Kosova’ isimli bir kitap kaleme alan Ruşiti’nin şiir kitapları da vardı.

50 yaşında hayatını kaybeden Ruşiti, Priştine’de toprağa verilecek.

Ölümünün ardından sosyal medyada çok sayıda başsağlığı mesajı yayınlandı. Sevenleri, meslektaşları üzüntülerini dile getirdi.

Ruşiti’nin vefatıyla ilgili Medyascope’a konuşan Hilmi Hacaloğlu, “Burbuçe, Türkiye’nin Kosova’da neler olduğunu anlamasını sağlayan kişiydi. Bir anda herkesin ilgi odağını Kosova’ya çevirmeyi başardı” dedi.

Röportajın tamamını dinlemek için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.