Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB’de 30 iştirak şirketinin 26’sına atama yapıldı

İBB bütçesinin üçte ikisini oluşturan 30 iştirak şirketinden 26’sına yeni müdür atandı. İmamoğlu geçen hafta konuyla ilgili “Göreceksiniz her birinin geçmişinde başarı var. Çünkü bizim iştiraklerden beklentilerimiz çok büyük” demişti. Atamaların ardından iştirak şirketlerinin genel kurullarını yapması bekleniyor.

İBB’de istifa etmeyen müdürler sebebiyle tartışmalara yol açan ve büyük bir öneme sahip iştirak şirketlerinde değişim gerçekleşti. Geçen haftaya kadar iştiraklerin tamamına yakınında yönetimler istifalarını sunarken, bugün itibariyle 30 iştirak şirketinin 26’sına yeni müdürler atandı.

Genel kurullar yapılacak

İBB’nin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre Halk Ekmek A.Ş., İstgüven A.Ş., Kültür A.Ş. ve Şişli Kültür A.Ş. dışındaki tüm iştirak şirketlerinin genel müdürlüğüne yeni isimler atanırken BİMTAŞ, İSBAK, Halk Ekmek A.Ş., İSTON ve İSYÖN’ün 26 Ağustos’ta olağanüstü genel kurul yapacağı duyuruldu. Olağanüstü genel kurul toplantılarının tamamı 26 Ağustos’ta Bakırköy’deki İBB İştirakler Koordinasyon Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılacak.

“Beklentilerimiz çok büyük”

İmamoğlu, iştirak şirketlerinin toplam bütçenin üçte ikisini oluşturduğunu, kendilerini rahatsız eden verilerin olduğunu söylemişti. Geçen hafta şirketlerdeki atamalara dair soruya ise “Bu hafta büyük bir kısmını paylaşacağım, göreceksiniz her birinin geçmişinde başarı var. Çünkü bizim iştiraklerden beklentilerimiz çok büyük. İştiraklerimiz kamuya hizmet edecek, kazancını yine kamuyla paylaşacak. Aynı zamanda gerektiğinde finansal anlamda kamuya servis edebilecek bir kurumsal şirket düzeni olacak” diye yanıt vermişti.

Geçen hafta ayrıca İSKİ Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Fatih Turan, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. İzzet Öztürk, Prof. Dr. Adem Esen, Avukat Sıddık Eraslan ile Alişan Koyuncu, Genel Müdür Yardımcıları Selami Taşer, Cafer Sezgin, Recep Hazır ve Metin Akbaş da istifalarını vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.