Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Merkez Bankası yabancı para cinsinden zorunlu karşılıkları tüm vadelerde 100 bp artırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yabancı para cinsinden zorunlu karşılıkların tüm vadelerde 100 baz puan artırıldığını duyurdu.

TCMB, dolar cinsinden tutulan zorunlu karşılıklarda faizi 100 bp indirdi. Merkez Bankası bu adımla birlikte piyasadan yaklaşık 2.1 milyar dolar tutarında likidite çekilmesini hedefliyor.

TCMB internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

“Finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla yabancı para mevduat/katılım fonlarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 100 baz puan artırılmasına, aynı zamanda Bankamız nezdinde ABD Doları cinsinden tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uygulanan faiz oranının 100 baz puan indirilerek yüzde 1 olarak belirlenmesine karar verilmiştir. Sözkonusu değişiklikler ile piyasadan yaklaşık 2.1 milyar ABD Doları tutarında likidite çekilmesi beklenmektedir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.