Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye ordusu, İdlib’de ateşkesi sonlandırdığını duyurdu

Suriye ordusu, İdlib’de geçen hafta sağlanan şartlı ateşkese son verdiğini açıkladı. Şam yönetimi, Türkiye’nin Soçi mutabakatıyla üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmediğini iddia etti.

Suriye’de rejim güçlerinin 1 Ağustos Perşembe günü duyurduğu koşullu ateşkesten bu yana bölgede hava saldırısı düzenlenmiyordu ancak ordu ve muhalif gruplar arasında karadan çatışmaların devam ediyordu.

Suriye ordusundan yapılan açıklamada, Türkiye’nin desteklediği grupların ateşkese uymayı reddettiği ve yakınlarındaki bölgelerde sivillere karşı saldırılar düzenlediği iddia edilirken “Ateşkesi şartlı olarak kabul ettik. Bu şartlar yerine getirilmedi. Terör örgütlerine karşı askeri operasyonlarımızı yeniden başlatıyoruz” denildi.

Operasyonun başladığı nisan ayından bu yana Birleşmiş Milletler’e göre İdlib’de en az 400 kişi hayatını kaybetti, en az 440 bin kişi de göç etmek zorunda kaldı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.