Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan yeşil alan hamlesi: Yaşam vadileri hayata geçiyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun en önemli seçim vaatleri arasında bulunan yeni yaşam vadileri hayata geçiyor. Tuzla Aydınlı Mahallesi’nde bir süre önce yapımına başlanan Hacet Deresi ıslah çalışması, yaşam vadisi projesine dönüştürüldü.

“Yeşil alan talepleri çok yoğun”

İmamoğlu şantiyeyi gezerken şunları söyledi: “Kuvvetli bir yeşil alan. Yaşam vadileri olarak düşündüğümüz alanlardan bir tanesi. Tümüyle bu tür yeşil alanları geziyorum. Hepsinde de çok hızlı hareket etmek istiyoruz. Çünkü insanların yeşil alan talepleri çok yoğun.”

Ekrem İmamoğlu, Tuzla Aydınlı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve yapımına bir süre önce başlanan Hacet Deresi ıslah çalışması şantiyesinde incelemelerde bulundu. İmamoğlu’na, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu ile Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Yasin Çağatay Seçkin eşlik etti. Şantiye alanının yakınına kadar gelen vatandaşlar, İmamoğlu ile fotoğraf çektirdi.

“İyimser tahmin sene sonu”

Gazetecilerin sorularını şantiye alanında yanıtlayan İmamoğlu, yapımına bir süre önce başlanan ve yaşam vadisi projesine dönüştürülen çalışmayla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Sorun yok, biraz yavaş gidiyordu. Şimdi hızlanacak. Burası yaklaşık 130 bin metrekarelik bir yeşil alan. Ama ormana ait alan katılırsa, 200 bin metrekarenin üzerine çıkabiliyor. Kuvvetli bir yeşil alan. Yaşam vadileri olarak düşündüğümüz alanlardan bir tanesi. Tümüyle bu tür yeşil alanları geziyorum. Hepsinde de çok hızlı hareket etmek istiyoruz. Çünkü insanların yeşil alan talepleri çok yoğun. Burası da onlardan birisi. Sadece yeşil alan değil. Fonksiyonlu, toplanılabilen, bazı etkinliklerin yapıldığı aktif bir alan olsun istiyoruz. Bu çevrede oturan insanların sosyalleşebildiği alanlar olsun. Fiziksel düzenlemeleri hızlıca yapıp yolumuza devam edeceğiz. İyimser tahmin buranın bu sene sonu bitmesi. Ama biraz daha ötelersek, diyelim ki inşallah 2020 yılının ilkbaharını burada karşılarız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.