Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Senarist ve yazar Umur Bugay hayatını kaybetti

“Hababam Sınıfı” filmi ve “Bizimkiler” dizisi gibi kült yapımların senaristliğini üstlenen yazar Umur Bugay hayatını kaybetti.

Kınalıada’da yaşayan 78 yaşındaki Bugay’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Rıfat Ilgaz’ın aynı adı kitabından uyarlanan “Hababam Sınıfı” serisinin 1975 yapımı ilk filminin senaryosunu yazan Bugay, uzun yıllar “Bizimkiler” dizisinin de senaristliğini yapmıştı. Bugay’ın imza attığı diğer filmler arasında “Kapıcılar Kralı”, Çöpçüler Kralı”, “Düttürü Dünya” da bulunuyor.

Bugay, kaleme aldığı “İşte Hayat” filmiyle 1976 yılında senaryo dalında Altın Portakal’ı kazanmıştı. Bugay’ın anılarını kaleme aldığı “Oğlum Adam Olacak” adlı Ocak 2017’de yayınlanan bir kitabı bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.