Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Soli Özel ile söyleşi: “ABD’nin Suriye’de tutarlı bir pozisyonunun olmaması pazarlıklarda ‘kağıttan kaplan’ gibi algılanmasına neden oluyor olabilir”

Türkiye uzunca bir süredir ABD’yi “güvenli bölge” adı altında YPG’yi Suriye’nin kuzeydoğusundan çekecek bir formüle ikna etmeye çalışıyor. Taraflar bugüne kadarki görüşmelerde sözkonusu güvenli bölgeyi kimin kontrol edeceğinden, bölgenin kaç kilometre derinlikte olacağına kadar pek çok konuda uzlaşamamıştı. Türkiye’nin talepleri karşılanmazsa bölgeye tek taraflı operasyon düzenleme tehdidi devam ederken, dün ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye’nin tek taraflı harekâtını engellemeye çalıştıklarını söyledi. Bugün ise Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan, “Toplantıda muhataplarımızın görüşlerimize yaklaştığını memnuniyetle müşahede ettik. Toplantılar olumlu, oldukça yapıcı geçti” açıklaması geldi. Uzlaşma sağlanamazsa Türkiye ABD’ye rağmen tek taraflı bir operasyona girer mi? ABD ile Türkiye’nin pazarlıkları güvenli bölge meselesi ile sınırlı mı? Konuyu Kadir Has Üniversitesi öğretim üyelerinden Soli Özel ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.