Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan 403 mülki idare amirinin görev yerini değiştirdi, kayyımları daha üst düzey görevlere getirdi

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 403 mülki amirin görev yerleri değiştirildi. Yayımlanan kararname kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki tüm ilçelere kaymakam ataması yapıldı.

2019 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan veya görev sürelerini tamamlayan vali yardımcıları, kaymakamlar ve kayyımlar daha üst görevlere getirildi. Vali yardımcılarının geçen dönem atamalarında olduğu gibi kaymakam olarak atamaları gerçekleşti. Bu kapsamda 3 yıllık süreç içerisinde 616 olan vali yardımcısı sayısı 315’e indirildi.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatı’nda görevli 10 mülki idare amirinin yerleri değiştirildi, 13 kaymakam ve dört vali yardımcısı bakanlık merkezinde değişik görevlere getirildi. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görevli 29 mülki idare amiri ise yapılan değerlendirmeler neticesinde mülkiye müfettişliğine atandı. Merkezde görev yapan dört mülki idare amirinin, vali yardımcılığı ve kaymakamlığa atamaları yapıldı.

Kayyımlar daha üst düzey görevlere getirildi

Kararnamede, halihazırda kayyımlık görevini icra eden Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kayyımların daha üst görevlere getirilmeleri dikkat çekti. Batman Vali Yardımcısı ve Batman Belediyesi Kayyımı Ertuğ Şevket Aksoy Muğla-Marmaris Kaymakamlığı’na, Şırnak Vali Yardımcısı ve Şırnak Belediyesi Kayyımı Turan Bedirhanoğlu İstanbul-Küçükçekmece Kaymakamlığı’na, Şırnak-Cizre Kaymakamı ve Cizre Belediyesi Kayyımı Faik Arıcan İzmir-Buca Kaymakamlığı’na, Hakkari-Çukurca Kaymakamı ve Çukurca Belediyesi Kayyımı Temel Ayca Ankara-Beypazarı Kaymakamlığı’na, Siirt-Eruh Kaymakamı ve Eruh Belediyesi Kayyımı Murtaza Dayanç Antalya-Kemer Kaymakamlığı’na, Van-İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediyesi Kayyımı Cemil Öztürk Antalya-Gazipaşa Kaymakamlığı’na, Ağrı-Diyadin Kaymakamı ve Diyadin Belediyesi Kayyımı Olgun Öner Nevşehir-Avanos Kaymakamlığı’na, Van-Bahçesaray Kaymakamı ve Bahçesaray Belediyesi Kayyımı Onur Şatıroğlu Antalya-Demre Kaymakamlığı’na, Van-Edremit Kaymakamı ve Edremit Belediyesi Kayyımı Atıf Çiçekli Antalya Vali Yardımcılığı’na, Mardin-Kızıltepe Kaymakamı ve Kızıltepe Belediyesi Kayyımı Mehmet Yüzer İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na, Siirt Vali Yardımcısı ve Siirt Belediyesi Kayyımı Ceyhun Dilşad Taşken İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na, Van-Muradiye Kaymakamı ve Muradiye Belediyesi Kayyımı Harun Yücel İlleri İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na, Bitlis-Ahlat Kaymakamı ve Ovakışla Belediyesi Kayyımı Mustafa Akgül Mülkiye Müfettişliğine, Diyarbakır-Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediyesi Kayyımı Serdar Kartal mülkiye müfettişliğine, Hakkari-Yüksekova Kaymakamı ve Yüksekova Belediye Kayyımı Ramazan Kendüzler mülkiye müfettişliğine, Erzurum-Hınıs Kaymakamı ve Hınıs Belediyesi Kayyımı Bülent Ay Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü’ne, Diyarbakır-Silvan Kaymakamı ve Silvan Belediyesi Kayyımı Adem Çelik Isparta-Eğirdir Kaymakamlığı’na, Muş-Bulanık Kaymakamı ve Bulanık Belediyesi Kayyımı Hacı Arslan Uzan Çanakkale-Ezine Kaymakamlığı’na, Batman-Beşiri Kaymakamı ve Beşiri Belediyesi Kayyımı Mustafa Maslak Erzurum-Aziziye Kaymakamlığı’na atandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.