Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

McGurk’den Trump’a eleştiri: “IŞİD’in tekrar etkili olmaya başlaması, Başkan’ın ABD güçlerini Suriye’den çekme kararını en kötü zamanda aldığını gösteriyor”


ABD Başkanı Donald Trump’la Suriye’den ABD birliklerini çekme kararı sonrasında sorun yaşayan ve IŞİD’le Mücadele Özel Temsilciliği’nden istifa eden Brett McGurk, Twitter hesabından ABD yönetimini eleştirdi.

Hafta başında ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan bir gözlemcinin, “IŞİD, ABD birliklerinin Suriye’den çekilme sürecinden fayda sağlıyor” dediği raporunu kaynak gösteren McGurk şunları yazdı: “Rapor kendi kendini anlatıyor ve ciddiye alınmalı. Trump ABD’nin Suriye’ye yönelik amaçlarını artırmasına rağmen kaynaklarını azaltıyor. Bu, başarısızlığın tarifi olmakla birlikte sahadaki insanlarımıza dair riskleri artırıyor. Başkan Trump’ın kaç kez Suriye’de IŞİD’i mağlup ettiğimize dair konuşmalarına şahitlik ettik. Bağımsız Pentagon gözlemcisinin raporu, ABD’nin Suriye’den güçlerini çekme kararını en kötü zamanda aldığını gösteriyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.