Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alman ordusuna bağlı bir asker İstanbul’da gözaltına alındı

Alman ordusuna bağlı 21 yaşındaki bir asker görevde bulunmadığı bir sırada, İstanbul’da gözaltına alındı. Asker, daha sonra yurtdışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan Alman askerinin ismi ise henüz açıklanmadı.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan Almanya Ordu Sözcüsü, askerin gözaltına alındığını doğruladı ama sebebini açıklamadı. 21 yaşındaki askerin gözaltına alınma nedeninin askerlik faaliyetleriyle ilgisi olmadığı belirtildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaparak durumdan haberdar olduklarını ve İstanbul’daki Almanya Başkonsolosluğu’nun süreci takip ettiğini belirtti.

Gözaltına alınan askerin Hessen eyaletine bağlı Stadtallendorf kentinde bulunan Süratli Kuvvetler Tümeni bünyesinde görev yaptığı belirtiliyor.

Türkiye’de en son temmuz ayında Türk asıllı bir Alman vatandaşı terör propagandası yapmak suçuyla gözaltına alınmıştı. Tatil için geldiği Antalya Havalimanı’nda gözaltına alınan Osman B. hakkında yargı süreci devam ediyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.