Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Heybeliada Ruhban Okulu sualtı sergisine ev sahipliğine hazırlanıyor

Deniz yaşamının sürdürülebilmesine dikkat çekmek ve sualtında canlıların yaşam alanlarını kapatarak zarar veren hayalet ağlarla mücadele için sıradışı bir sergi geliyor. 

Marmara Denizi’nde yaşayan mercanlar sualtının yağmur ormanları olarak nitelendiriliyor. Marmara’da hem mercanları kurtarmak hem de hayalet ağları temizlemek için çaba gösteren Adalar Denizle Yaşam ve Spor Kulübü (ADYSK), Özge İnal‘ın sanat danışmanlığı, sanatçılar Alper Aydın, Hera Büyüktaşçıyan ve Sibel Horada’nın katılımı ile “Derin Akıntı” sergisi 25 Ağustos’ta Heybeliada’da açılacak. Sanatçılar çevresel ve kültürel konuları geçmişte de ele almışlardı.

Heybeliada Ruhban Okulu koridorlarında ve sınıflarında sergilenecek eserler arasında denizden çıkartılan ağlardan yapılmış heykeller, yaşayan sarı mercanlardan yapılmış mercan oteli ve sualtı fotoğrafları yer alacak.

Sergide kullanılan mercanlar ADYSK’nin geçmişte gerçekleştirdiği, Türkiye’nin ilk ve tek mercan transplantasyon projesinden elde edilmiş. Hayalet ağlar ise yine derneğin deniz tabanı temizlik projeleri sırasında toplanmıştı.

Sergi, 25 Ağustos- 22 Eylül 2019 tarihlerinde 10:00- 16:00 saatleri arasında görülebilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.