Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu inceleme başlattı, İSBAK Genel Müdürü Bahaddin Yetkin istifa etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. (İSBAK) Genel Müdürü Bahaddin Yetkin’e yönelik eleştiriler üzerine harekete geçti ve inceleme başlattı. Durum Yetkin ile de paylaşıldı ve Yetkin İSBAK Genel Müdürlüğü görevinden istifa etti.

İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. (İSBAK) Genel Müdürlüğü görevine getirilen Bahaddin Yetkin, sosyal medya paylaşımları ve beğenileri nedeniyle kamuoyu tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Bunun üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla konuyla ilgili ayrıntılı bir inceleme başlatıldı. İncelemenin ardından durum Yetkin’e iletildi ve Yetkin istifasını yönetime sundu. İstifa kararı İmamoğlu tarafından kabul edildi.

İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun tarafından yapılan açıklamada “Hem kamuoyuna yansıyan sosyal medya paylaşımları, hem de bu akşam sona eren incelemede görüldü ki, asla yönetim ve hayata bakış açımızla örtüşmeyecek başka paylaşımlar da yapılmıştır” denildi.

Yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“8 Ağustos Perşembe günü İBB üst yönetiminin tanıtım toplantısının yapıldığı andan itibaren İBB iştirakimiz olan İSBAK A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine getirilen Bahaddin Yetkin’in daha önce yaptığı sosyal medya paylaşımları ve beğenileri kamuoyu tarafından tartışılmaya başlandı.

Bunun üzerine İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla konuyla ilgili ayrıntılı bir inceleme başlatıldı. İnceleme sürerken bugün konuyla ilgili açıklama yapan Sayın İmamoğlu ‘ Arkadaşlarımız işe alırken incelemelerini liyakat ve tecrübe üzerine yaptı. Baktığımız pencere buydu’ değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca, İSBAK A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine atanmadan evvel, Bahadır Yetkin’in AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğu tarafımızca biliniyordu

Sayın İmamoğlu daha önce yaptığı açıklamalarda sık sık “Atamalarda liyakate önem verileceğini ve partizanlık yapılmayacağını’ belirtmişti. Bu vesile ile sözkonusu adaylık atamada bir sorun görülmedi. Lakin, hem kamuoyuna yansıyan sosyal medya paylaşımları, hem de bu akşam sona eren incelemede görüldü ki, asla yönetim ve hayata bakış açımızla örtüşmeyecek başka paylaşımlar da yapılmıştır.

Bu vesile ile akşam saatlerinde Bahadır Yetkin ile durum paylaşılmış kendisi de İSBAK A.Ş.’deki tüm görevlerinden 10 Ağustos 2018 günü saat 20.04 itibariyle istifa etmiştir.

İstifa, İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından kabul edilmiştir. Şeffaf yönetim anlayışımız gereği süreç tüm ayrıntısıyla paylaşılmıştır. Kamuoyunun, İBB ve iştiraklerinin faaliyetlerinde her zaman böyle hassasiyetle gözetleyici ve uyarıcı olmasından da büyük memnuniyet duyacağımızı belirtir, siz değerli basın mensuplarına ve halkımıza teşekkür ederiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.