Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Merkez Bankası operasyonundan, Fırat’ın Doğusuna dek: Ankara’da neler oluyor?

Gazeteci Murat Yetkin, yetkinreport.com adlı kişisel blogundaki son yazısında ABD ile varılan Kuzey Suriye’de güvenli bölge mutabakatı, Merkez Bankası’ndaki son değişiklikler ve Abdullah Öcalan’ın açıklamaları gibi peş peşe gelişmeleri birlikte tahlil etti.

Yetkin’in “Artık Erdoğan’ın yapacağından geri bıraktıracak dış düşman etkeni (S-400, Fırat’ın Doğusu, Kıbrıs) en azından bir süre olmadığı gibi, yapmak istediklerine engel olacak Merkez Bankası etkisi de yok. 
Peki, ne var? AK Parti içinden gelen ve giderek artan çatırtı sesleri var. 16 Temmuz’da kurucularından olduğu AK Parti’den istifa eden Ali Babacan, 8 Ağustos’ta, Merkez Bankası operasyonundan birkaç saat önce, artık ‘kısa sürede’ oluşumu ilan edeceklerini söyledi. Diğer yandan Ahmet Davutoğlu, hâlâ parti üyesi olduğu halde etkili çıkışlar yapıyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti’yi bölerek, MHP’yi Erdoğan’a daha iyi destek verecek şekilde güçlendirme projesi beklenen etkiyi getirmemiş görünüyor; Meral Akşener kurultay toplayıp yeni kadrosuyla devam ediyor.

Yetkin’in “Bu tablo, Erdoğan’ın yeni ekonomi aygıtları gibi, yeni siyaset aygıtlarıyla hedeflerinin üzerine daha de keskinlikle gideceğini gösteriyor. Yani, daha göreceklerimiz var” diye bitirdiği yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.