Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜRK-İŞ’ten eylem kararı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 2019-2020 toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine eylem kararı aldı.

TÜRK-İŞ ile hükümet arasında 200 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde sonuç alınamadı. TÜRK-İŞ Koordinasyon Kurulu 2019-2020 toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine eylem kararı aldı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay bayramdan sonraki perşembe günü, sabah tüm işçilerin katılımıyla işyerlerinde basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Ertesi gün işçiler öğle yemeği yemeyecek. 19 Ağustos Pazartesi günü de sendika temsilcileri Ankara Güvenpark’ta buluşacak.

TÜRK-İŞ ne istiyor, hükümet ne teklif ediyor?

TÜRK-İŞ, en düşük ücretlerin 3 bin 500 liraya yükseltilmesi, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı talep ediyor. 

Hükümet ise kamu işçilerine yeni bir zam teklifi yaptı. 2019 ilk 6 ayı için seyyanen zam üstüne yüzde 7 artış önerdi. 2019 ikinci 6 ay zam teklifi yüzde 6 oldu. 2020 zam teklifi ise ocak ve temmuz aylarında yüzde 3 oranında artış.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.