Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB’de görevden alınan Murat Kazanasmaz: “Metni okumaktan pişmanlık duymuyorum, sonuçta bu bir görevdi”

İBB çalışanları adına Ekrem İmamoğlu’na karşı açıklama yapan grupta yer alan ve açıklama metnini okuyan Murat Kazanasmaz’ın İBB’deki görevine son verildi. Kazanasmaz, 12 Haziran’daki İmamoğlu karşıtı açıklamayı okumasından pişmanlık duymadığını belirtirken “Bu bir görevdi. Örneğin 1 Mayıs etkinliği için de İmamoğlu görevdeyken yine bizden bir spiker istemişlerdi. 12 Haziran’da yapılan bu açıklamada da benim bu metni okumam istendi ve okudum” dedi.

23 Haziran seçimleri öncesinde İmamoğlu’na karşı açıklama metnini okuyan İBB Trafik Radyosu Koordinatörü Murat Kazanasmaz’ın görevine son verildi. Kazanasmaz, karar sonrası “İşten çıkarılmayı bekliyordum. Şaşırmadım” açıklamasını yaptı.

“İstifa etmem istendi”

Medyascope’a konuşan Kazanasmaz, uzun yıllardır İBB’de görev yaptığını belirterek görevden alınma sürecini şöyle anlattı: “Olay bugün gerçekleşti. Önce bana ulaşarak istifa etmemi istediler ancak haklarımdan dolayı bunu kabul etmedim. Daha sonra yönetim kurulu kararıyla görevden aldıklarını açıkladılar.”

“1 Mayıs etkinliği için de spiker istemişlerdi”

12 Haziran’da İmamoğlu’na karşı bazı İBB çalışanlarının yaptığı açıklama ve o metni okumasına dair de açıklamalardan bulunan Kazanasmaz, “Bu konuda pişmanlık duymuyorum. Bu bir görevdi. Örneğin 1 Mayıs etkinliği için de İmamoğlu görevdeyken yine bizden bir spiker istemişlerdi. 12 Haziran’da yapılan bu açıklamada da benim bu metni okumam istendi ve okudum” dedi.

Kazanasmaz ayrıca, İmamoğlu ile veya yönetimden birileriyle görevden alınmasına kadar hiçbir diyaloğu olmadığını da sözlerine ekledi.

Ne olmuştu?

Bazı İBB çalışanları 23 Haziran İBB Başkanlık seçimleri öncesinde 12 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’na karşı açıklama yapmış, açıklamada “İstanbulumuz için yıllardır kaynakları etkin ve verimli kullanarak yapılan yüzlerce hizmet ve faaliyeti bir algı operasyonu ile ‘israf’ kavramına sıkıştırma ‘insafsızlığı’ gösterenleri kınıyoruz” denilmişti.

“Ben sadece bana verilen metni okudum”

Bu açıklama metnini okuyan Murat Kazanasmaz bugün görevden alındı. “Ben hiçbir zaman siyasetin içinde olmadım” diyen Kazanasmaz, “Ben sadece o gün bana verilen metni okudum. Biz zaten Medya AŞ olarak belediyenin organizasyonlarında çağrılıp görev alırız. O gün de öyle oldu. Çağırdılar ve metni okumamı istediler” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.