Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’ndan kayyum operasyonuna tepki açıklamaları

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Başbakan ve eski AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu; Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasına tepki gösterdi.

Twitter’dan bir mesaj paylaşan Gül, “Daha yeni seçilmiş belediye başkanlarının ‘bu şekilde’ görevden alınmaları demokrasimiz için doğru olmamıştır” dedi.

Adı bir süredir AKP’den ayrılıp yeni bir parti kuracağı iddialarıyla gündeme gelen eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ise yine Twitter hesabından bir mesaj paylaşarak şunları söyledi:

“Kısa süre önce gerçekleşen seçimlerle göreve gelen Mardin, Diyarbakır ve Van Belediye Başkanları’nın idari tasarrufla görevden alınması demokratik sistemin ruhuna aykırıdır. Seçimle gelenlerin seçimle ayrılması milli irade ilkesinin gereğidir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.