Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Dağı maden ocağı tehdidi altında: “Maden faaliyetleri suya düşmandır”

Kütahya’nın Gediz ilçesinde yer alan Murat Dağı’ndaki altın-gümüş madeni projesiyle ilgili 8 Mayıs’ta Çevresel Etki ve Değerlendirmesi (ÇED) raporu verildi. Uşak Belediyesi, Gediz Belediyesi, Uşak Barosu, Mimarlar Odası Uşak Şubesi, Uşak’ta bulunan çevre derneklerinin de aralarında olduğu yaklaşık 60’a yakın kişi ve kurum projeye karşı dava açtı.

Raporu incelemek üzere mahkemenin atadığı yedi kişilik bilirkişi heyeti, devlet ve şirket yetkilileri ile birlikte bugün 12.30’da Karaağaç Köyü’ne gitti. Çevre dernekleri, belediyeler ve Karaağaç Köyü sakinleri de ÇED raporunun iptali için oradaydı.

Konu ile ilgili Medyascope’tan Özge Açıkgül, Murat Dağı Yok Olmasın Platformu sözcüsü Funda Öz Akcura ile konuştu. Maden faaliyetlerinin suya düşman olduğunu, bu nedenle de Murat Dağı’nın arkasında sonuna kadar duracaklarını belirten Akcura, süreci şöyle anlattı:

“Mahkemenin atadığı bilirkişi heyeti bugün tespite geldi. Biz de yaklaşık 1500-2000 kişi o tespitten dolayı buraya geldik. Köyün alt tarafında toplandık, bilirkişi heyetini karşıladık. Murat Dağı’na sahip çıktığımızı, burada maden faaliyetine asla izin vermeyeceğimizi söyledik.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.