Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çaya zam geldi, yerel muhabir olmasa haberimiz olmayacaktı!

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) kuru çay fiyatına yüzde 15 zam yaptı. ÇAYKUR, geçen haziran ayında da çaya yüzde 15 oranında zam yapmıştı.

ÇAYKUR, haziran ayındaki zammı da bugün yaptığı zammı da web sitesinden ya da başka yollarla kamuoyuna duyurmadı.

ÇAYKUR zammı web sitesinden duyurmadı.

Kamuoyu zamdan, Dünya gazetesinin Rize muhabiri Necati Tuzcu’nun haberi sayesinde haberdar oldu. Tuzcu, uzun yıllardır Rize’de muhabirlik yapan kıdemli bir gazeteci. Geçmişte ÇAYKUR’ın basın yayın biriminde de görev yapmış. Bu nedenle kurumdan hâlâ iyi haber alabiliyor. Zam haberini vermenin haklı gururunu yaşayan Tuzcu, “Rize’deki bütün yerel gazeteciler gibi ben de ÇAYKUR’u sürekli takip ederim. Zamdan da bu takip sonucu haberdar oldum. Aynı haberi alan bir gazeteci arkadaşımdan da teyit ettikten sonra haberi gazeteme geçtim” dedi.     

ÇAYKUR, 2018 yılında 657 milyon lira zarar etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.