Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Edebiyatçı Ayşegül Tözeren gözaltına alındı

Evrensel gazetesi yazarı, edebiyatçı ve doktor Ayşegül Tözeren, dün gece evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Tözeren’in avukatları ile görüşmesi kısıtlanırken, gözaltına alındığı dosya ile ilgili avukatlara bilgi verilmedi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, Tözeren’in evi gece saatlerinde polislerce basıldı. Polislerin sadece “ihbar var” dediği öğrenildi. Annesiyle birlikte kaldığı evin basılmasından sonra Tözeren gece saatlerinde İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Tözeren, adli muayenenin ardından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Avukatları Emniyet’e giderek Tözeren ile görüşmek istedi ancak 24 saat kısıtlama kararı alındığı için avukatları ile görüştürülmeyeceği belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.