Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan kayyumlarla ilgili yeni açıklama: “Herkes haddini bilecek”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmasına dair konuştu. ‘Gözler diğer büyükşehirlere çevrildi’ gibi iddialara da cevap veren İmamoğlu, “Herkes haddini bilecek, biz işimizin başındayız” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır, Van ve Mardin’in HDP’li belediye başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine valilerin kayyum atanmasına dair yeni bir açıklama yaptı. İmamoğlu, “Demokrasinin teslim ettiği görevleri insanlardan hukuk dışı almak böyle göz çevirmeyle olmaz” diye konuştu.

“Kuru laflarla bu hamleler yapılmaz”

Kimsenin sınırsız yetkisi olmadığını belirten İmamoğlu şöyle devam etti: “Ülkeye çok şey kaybettirirler. Kendileri de kaybetmiş olur, zaten kaybediyorlar. Milletin iradesi çok önemlidir, milletin iradesini yok saymak çok büyük bir hatadır. Dün de bununla ilgili açıklamamı yaptım. Ortada milletin iradesi vardır, Diyarbakır’da da, Van’da da, Mardin’de de. Öyle kuru laflarla terör örgütü üyeliği vs. gibi bu hamleler yapılmaz. Varsa alırsınız, tespit edersiniz, işleme koyarsınız. Kayyum atayarak bunu böyle ucu bucağı olmayan bir sürece bağlayamazsınız. Böyle olmaz bu iş. İnsanlar milli iradeye güvenini kaybederler o zaman başka bir ortam yaratırsınız. Çok üzücüdür. Şiddetle kınıyorum, karşısındayım. İnsanların eğer bir suçlu varsa yargılanırlar cezasını bulurlar, işlem yaparsınız. Hurafeyle, kuru lafla bu işler olmaz. Olmayacaktır. Umarım bu yanlıştan dönerler, umarım seçilen belediye başkanları görevlerine dönerler. Öyle ‘İstanbul’a göz döndü’ falan herkes haddini bilecek. Biz işimizin başındayız, tam olduğumuz yerdeyiz.”

İşten çıkarmayla ilgili açıklama

İmamoğlu, Medya AŞ’de 50 gazetecinin işten çıkarıldığına dair iddialara dair ise şunları söyledi: “Arkadaşlarımız bir kısım çalışmalar yapıyorlar. Bazen bazı tespitler ve disiplin işlemleriyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Bazen çalışmak istemedikleri insanlarla ilgili yasal kanuni haklarını teslim ederek yollarını ayırıyor olabilirler. Bunlar mümkün. Tek tek, kurum kurum açıklamak yerine geniş çaplı açıklamalarımızla sizleri bilgi sahibi yapacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.