Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir dönem Vatikan’ın üç numarası olan ve cinsel istismarla suçlanan Kardinal Pell’in aldığı 6 yıl hapis cezası onaylandı

Bir dönem Vatikan’ın üç numaralı koltuğu sayılan mali işler müdürlüğü görevini de yapan Avustralyalı Kardinal George Pell’in, çocuk istismarı suçundan aldığı ceza Avustralya’nın Victoria eyaletindeki yüksek mahkeme tarafından onaylandı.

Melbourne’de Adalet Sarayı’nın önünde toplanan sivil toplum örgütleri ve cinsel taciz ve istismara maruz kalmış kişiler kararı alkışlarla karşıladı. Mahkeme, temyiz duruşması kararını bire karşı iki oyla aldı. Daha önce, yüksek derecede görevli olan hiçbir kardinal çocuk istismarından ceza almamıştı.

Temyiz davasını inceleyen mahkeme, çarşamba günü, istismar mağduru olan iki kişiden şu an hayatta olanının “yalancı olmayan ikna edici bir tanık olduğunu” söyleyerek mahkumiyetin uygun olduğuna karar verdi. Cinsel istismara uğrayan çocuklardan biri 2014 yılında hayatını kaybetmişti.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison yaptığı açıklamada, “Mahkeme kararını vererek işini yaptı. Bu bağımsız olarak yapılmış ve saygı duyulması gereken bir prosedürdür” dedi.

Başbakan, 2005’te Kardinal Pell’e verilen Katolik Kilisesi’ne hizmet madalyasının da geri alınacağını açıkladı.

1990’lı yılların ortalarında görev yaptığı Avustralya’nın Melbourne kentindeki kilisede, o dönem 13 yaşında olan iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan 78 yaşındaki Pell, 13 Mart 2019’da mahkeme tarafından 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.