Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti, kayyum atamalarıyla ilgili açıklama yaptı: “Seçilmiş olmak bir suç işleme imtiyazına dönüştürülemez”

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, yapılan kayyum atamalarıyla ilgili iktidarın “somut” ve “hukuki” argümanları açıklamakla yükümlü olduğunu vurguladı ve “Terörle mücadeledeki kararlılığımız, ‘hukukun üstünlüğü’ ve ‘hukuk devleti’ ilkelerine olan bağlılığımız kadar kesin ve tavizsizdir” dedi.

Sözlerine devletin hangi bedeller ödenerek kurulduğunun ve ayakta tutulduğunun bilincinde olduklarını söyleyerek devam eden Ağıralioğlu, “Terörden medet uman, öven, seven, metheden, birliğimizi dirliğimizi bozan hiçbir eyleme bu aziz vatanda müsamaha gösterilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Demokrasi ve hukuk, millet iradesinin tecelli etmesinin en önemli aracı ve teminatıdır. Bununla birlikte, seçilmiş olmak, seçilenlere her şeyi yapabilme salahiyeti tanımak anlamına gelmez. Seçilmiş olmak bir suç işleme imtiyazına dönüştürülemez“ diye konuştu.

“İktidar kararını somut ve hukuki argümanlarla açıklamalı”

Ağıralioğlu, 23 Haziran seçimlerinde Abdullah Öcalan’ın kardeşinin TRT’ye çıkarılmasını hatırlatarak, Öcalan ve kardeşinin bizzat Cumhur İttifakı’nın bir parçası olarak kullanması teşebbüsünün bugün yapılanları anlamsızlaştırdığını söyledi. Ağıralioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer bazı belediye başkanlarının görevden alınmasına sebep olan olaylar son beş ay içerisinde gerçekleşmişse bunu somut ve hukuki argümanlarla halka açıklamak iktidarın görevidir. İyi hâl kağıdı verdiğiniz, seçmen listelerinde ilan ettiğiniz, seçimde propaganda fırsatı tanıdığınız malum adayların kazananlarına mazbata verip, dört ay sonra görevden uzaklaştırma iradenizi milletinize izah etme mesuliyeti bizzat iktidarındır.”

“Suriye’nin kuzeyinin, ‘Kuzey Suriye’ olma tehlikesi var”

Ağıralioğlu, Suriye’nin kuzeyinde gündeme gelen gelişmelere de değinerek, İYİ Parti‘nin endişelerini dile getirdi: Suriye’nin kuzeyinin, ‘Kuzey Suriye’ olma tehlikesinin; vatanımızın bütünlüğünü, milletimizin birliğini tehdit edecek önemli bir merhalede olduğunu gözlemlemekte ve bu gelişmelerin sonuçlarını hassasiyetle takip etmekteyiz. Kaygımız; güney sınırlarımızın ötesindeki oyuncuların tanımlanmış stratejik hedefleri doğrultusunda hareket etmeye devam etmekte oluşları ve iktidarın da beyanlarının aksine maalesef Fırat’ın doğusunu hedef alan malum bir senaryonun figüranı durumuna düşmüş bulunmasıdır. Oysaki; terörle mücadelenin en önemli merhalesi, içerideki amansız takip kadar, sınırımızın hemen yanı başında bir uydu devletin kurulmasına müsaade etmemektir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.