Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: “Türk Hava Kurumu ana muhalefet ile birlikte hareket ediyor”

İzmir Karabağlar’da 18 Ağustos’ta başlayıp Seferihisar ve Menderes ilçelerine sıçrayan ve 600 dönümlük ormanlık alanı yok eden yangın, 20 Ağustos gecesi söndürüldü. Kısa sürede büyük bir alana yayılan yangında Türk Hava Kurumu (THK) envanterinde bulunan yangın söndürme uçaklarının kullanılmaması tartışmalara yol açtı.

Uçakların kullanılmadığı bilgisinin medyada yer bulmasından kısa süre sonra THK uçakları hakkındaki iddialar Tarım ve Orman Bakanlığı ile THK arasında karşılıklı suçlamalara dönüştü. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Biz dışarıdan kiralama yaptığımız zaman orman personelini bu uçakların içerisinde görevlendiriyoruz. Orman personelimiz bu hava araçlarını emniyetli bulmadıkları için binmek istemiyor. Bu uçakları bu kadar savunanlar varsa uçaklar Ankara’da, apronda duruyor. Üç uçak motoru arızalı şekilde duruyor, üç tanesi de yağ akıtıyor. Binmek isteyenler buyursunlar uçsunlar” sözleri tepki toplamıştı.

Konu hakkında Sözcü’den Emin Özgönül’e konuşan üst düzey bir THK yetkilisi ise, “Yangın söndürme uçaklarımız ne bozuk ne eski ne de yağ kaçırıyor” dedi. THK’den ismini vermek istemeyen başka bir yetkili ise bianet’e yaptığı açıklamada uçakların arızalı olduğu iddialarını yalanlayarak THK’nin kendi uçaklarını tamir edebildiğini, bakanlığın yangın söndürme ihalesini özel bir şirkete vermesi nedeniyle ellerinde bulunan altı tane CL-215 tipi yangın söndürme uçağının kullanılmadığını ve atıl şekilde bekletildiğini söyledi.

Bakan Pakdemirli son olarak bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada THK’yi siyasete alet olmakla suçladı. Pakdemirli “Beni memuriyetten atın, bu uçağa binmem, diyorlar. Hükümetimize siyasi saldırı var, bu dikkate alınmalı. THK’nin verdiği sertifikaların hiçbirine güvenmiyorum. THK uçakları işimize yaramıyor. Almak zorunda değiliz. THK siyasetin oyuncağı olmuş durumdadır. Ana muhalefet ile birlikte hareket ediyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.