Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Babacan hakkında suç duyurusunda bulunan Ali Çevik, bakanlığa genel müdr olarak atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugün Resmi Gazete’de dört atama kararı yer aldı. Bunlardan biri de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü olarak atanan Ali Çevik. Muhammet Örnek’in yerine atanan Çevik, temmuz ayında eski bakanlardan Ali Babacan hakkında FETÖ üyeliği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Eski Hazine çalışanı Ali Çevik, 2 Temmuz tarihinde, parti kurması gündemde olan Ali Babacan hakkında FETÖ üyeliği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Çevik, ifadesinde Babacan’ın bakanlık yaptığı dönemlerde bürokratik atamalarda ve İzmir Askeri Casusluk Davası kumpasının Hazine Müsteşarlığı’nda hayata geçirilmesinde FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiğini söylemişti.

Ali Çevik kimdir?

1996 yılında İstanbul Üniversitesi’nden mezun olan Çevik 1998’de Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Siyasi Tarih ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda Türkiye-Irak ve ABD ilişkileri konusuda yüksek lisans yaptı. Milli Gençlik Vakfı ve TÜRGEV gibi sivil toplum kuruluşlarında görev aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.