Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emin Alper, “Kız Kardeşler” filmiyle 25. Saraybosna Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü aldı

Türkiye’de 13 Eylül’de gösterime girecek olan “Kız Kardeşler” filmiyle Emin Alper, Bosna-Hersek’te düzenlenen 25. Saraybosna Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen Ödülü”ne değer bulundu.

“Saraybosna’nın Kalbi” adı verilen 25. Saraybosna Film Festivali kapsamında ödüller, tarihi Ulusal Tiyatro Binası’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bosna-Hersekli yönetmen Ena Sendijarevic’in “Take Me Somewhere Nice” filmi En İyi Uzun Metraj Film seçilirken, Azeri Hilal Baydarov’un yönettiği “When The Persimmons Grew” filmi En İyi Belgesel Ödülü’ne layık görüldü.

Sırp yönetmen Stefan Djordjevic’in “The Last Image o Father” isimli eseri En İyi Kısa Film Ödülü’nü alırken, bir diğer Sırp yönetmen Nikola Stojanovic’in “Sherbet” isimli yapımı ise En İyi Öğrenci Filmi seçildi.

En İyi Yönetmen Ödülü’nü “Kız Kardeşler” filmiyle Emin Alper alırken, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne “Rounds” filmindeki rolüyle İrini Jambonas, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne ise “And Then We Danced” filmindeki rolüyle Levan Gelbakhiani layık görüldü.

Festival kapsamında verilen “Saraybosna’nın Kalbi” onur ödülleri ise Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu ile Polonyalı yönetmen Pawel Pawlikowski’ye verilmişti. İngiliz aktör ve yönetmen Tim Roth’a da “Saraybosna’nın Kalbi” Onur Ödülü takdim edildi.

Emin Alper, “Kız Kardeşler” ile annelerinin ölümünden sonra babaları tarafından kasabaya besleme olarak verilen üç kız kardeşin yaşadıklarını anlatıyor. 

Film, Türkiye prömiyerini 38. İstanbul Film Festivali’nde nisan ayında yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.