Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Sözcüsü Kubilay: “Diyarbakır, Van ve Mardin’in kaderiyle Ankara, İstanbul ve İzmir’in kaderi ortaktır”

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, kayyum operasyonlarına ve siyasi gelişmelere ilişkin partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevlerinden alınıp yerlerine kayyum atanmasını “siyasi darbe” olarak yorumlayan Kubilay, son dört günde gerçekleştirilen protestolarda 500’e yakın kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Şimdi dayanışmayı büyütme zamanı”

Sadece Türkiye’den değil, tüm dünyadan dayanışma mesajları aldıklarını söyleyen HDP Sözcüsü, tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederken, dayanışmayı büyütmenin önemine vurgu yaptı. “Siyasi darbe” olarak yorumladıkları kayyum operasyonlarını iktidar bloğunun 31 Mart Yerel Seçimleri’nde uğradığı yenilgiye bağlayan Kubilay, iktidarın HDP’yi kriminalize ederek 31 Mart ile birlikte oluşan yeni siyasal süreci kesintiye uğratmayı amaçladığını savundu. Kubilay’ın açıklamasının satır başları şöyle:

“Sadece Kürt illerini değil batıyı da tehdit ediyor”

“Kayyum darbesi sadece Kürt illerini değil, batıyı da doğrudan ve dolaysız bir biçimde tehdit ediyor. Eğer bu tehdit zamanında önlemez, saldırı zamanında püskürtülemezse İstanbul ve Ankara belediyelerini de kapsayacak şekilde genişleyeceğine kimsenin kuşkusu olmamalıdır.”

“Meşru direnişimizi büyüteceğiz”

“HDP olarak halkımızın gasp edilen siyasi iradesine sahip çıkacak ve belediyeleri kayyumlardan geri alacağız. Er ya da geç bu olacak. Çünkü tarihte her zaman haklı ve meşru olan kazanmıştır. Bunun için bütün darbe karşıtı demokrasi güçleriyle demokratik ve meşru direnişimizi kararlılıkla sürdürmeye ve büyütmeye devam edeceğiz. Barış, demokrasi ve özgürlük arayışı içinde olan bütün güçlerle demokratik ittifak zemininde buluşacak ve yeni bir demokratik siyasal sürecin inşası için çalışmayı sürdüreceğiz.”

“Diyarbakır, Van ve Mardin’in kaderiyle Ankara, İstanbul ve İzmir’in kaderi ortaktır”

“Türkiye halklarının kaderi ortaktır. ‘Devlet kimdur, yaylamı istiyorum’ diyen Havva Ana’nın kaderiyle ‘Hırsızsınız, oyumu istiyorum’ diyen Kürt ananın kaderi ortaktır. Nasıl ki, Kaz Dağları’yla Hasankeyf’in kaderi ortaksa Diyarbakır, Van, Mardin belediyelerinin kaderiyle Ankara, İstanbul, İzmir belediyelerinin kaderi de ortaktır.

Bilinmeli ki, darbeyle gasp edilen Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerini özgürleştirme mücadelesiyle, darbe tehdidi altındaki İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya belediyelerini savunma mücadelesi birleştiği, aynı kanala aktığı zaman darbeleri ve zorbaları tarihin çöplüğüne göndermek mümkün olabilir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.