Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD-Çin ticaret savaşı Türk Lirasını vurdu, dolar saniyeler içinde 6,39’a yükseldi ve düştü

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşında her iki tarafın karşılıklı olarak gümrük vergisi artırımına gitmesi Asya piyasalarında hızlı hareketlere neden oldu. Dolar/TL gece yarısından sonra başlayan işlemlerde bir ara 6,39’a kadar yükseldi, sabah saatlerinde ise 5,80 seviyelerine geriledi. Kur, şu sıralarda 5,79 seviyesinde işlem görüyor.

Çin para birimi yuanda gerçekleşen sert düşüş gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde de düşüşe yol açtı. ABD ile Çin’in gümrük tarifelerinde karşılıklı artırımları Japon Yenine alım getirdi. Bu alımlar sonucu, Türk Lirası Japon Yeni karşısında yüzde 12 değer kaybetti.

Türk Lirası Asya seansına zayıf başladı ve TL’deki düşüş Tokyo saati ile sabah 07:20’de, Japon marj işlemleri şirketlerinin müşterilerinin uzun TL pozisyonlarını zarar kes işlemleri ile kapatması sonrası hız kazandı. Yaşanan bu hızlı gelişmeyi ekonomistler Twitter üzerinden şöyle yorumladı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.