Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İrfan Aktan: “Davutoğlu’nun açıklamalarından anlıyoruz ki çözüm süreci çok daha önceden bitirilmiş”

Eski Başbakan ve eski AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 23 Ağustos Cuma günü Sakarya’da yaptığı konuşmada “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Bizi bugün eleştirenler insan yüzüne çıkamazlar” demiş ve bu açıklama tartışmalara yol açmıştı.

Davutoğlu, söz konusu açıklamada “7 Haziran–1 Kasım arasını tarihten silmek istiyorlar. Terörle mücadelenin talimatının bizim tarafımızdan verildiğini unutturmak istiyorlar” derken, 6-8 Ekim olaylarının ardından bir müddet sabredilse bile seçim sonrasında şiddetli bir terörle mücadele başlatılacağının söz konusu olduğunu söylemişti.

İrfan Aktan, Davutoğlu’nun çok tartışılan açıklamalarını değerlendirdi ve “Davutoğlu da Erdoğan da, ‘6-8 Ekim’de çözüm süreci sendeledi ama biz toparladık, kararlı bir biçimde yola devam ediyoruz’ diyordu. Fakat şimdi anlıyoruz ki çözüm süreci çok daha önceden en azından kafada bitirilmiş” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.