Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KHK’lerin yasal mevzuat üzerindeki etkilerini inceleyen “Olağanlaşan OHAL” raporu veri tabanı olarak yayınlandı

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde çıkarılan kararnamelerin yasal mevzuat üzerine etkisini konu alan raporu, veri bankası olarak düzenlendi. Rapor, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL döneminde yapılan yasal düzenlemeler eliyle gerçekleştirilen yapısal dönüşümü inceliyor. 

İsmet Akça, Süreyya Algül, Hülya Dinçer, Erhan Keleşoğlu ve Barış Alp Özden’in hazırladığı raporda, “Kanun hakkında kararnamelerin (KHK), ülkenin siyasal, toplumsal, iktisadi yapılarına ve ilişkilerine yönelik gerçekleştirmeyi hedeflediği, mikro ve makro düzeylerde değişiklikler” ortaya konuldu.

Raporda, OHAL döneminde çıkarılan KHK’lerle birlikte 12 adet cumhurbaşkanlığı kararnamesi ele alınarak, mevzuatta değişiklik yapan maddeler çeşitli konu başlıkları altında sınıflandırılıp inceleniyor. Raporun hazırlayıcılarından Doç. İsmet Akça ve Dr. Süreyya Algül, Medyascope Özel Yayını‘nda rapora ilişkin Fırat Fıstık’ın sorularını yanıtlamıştı.  

Raporun veri bankası olarak düzenlenmiş hali, “Olağanlaşan OHAL” başlığı altında bir web sitesi olarak düzenlendi. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.