Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Moskova’ya gidiyor: Gündem İdlib

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek. Görüşmenin ana gündem maddesi, Suriye ordusunun operasyonlarını aralıksız devam ettirdiği İdlib.

Ankara, İdlib konusunda Rusya’nın devreye girmesini ve Suriye’ye Soçi Mutabakatı’na uyması yönünde baskı yapmasını istiyor. Bölgede geçen hafta TSK’ye bağlı bir konvoy hedef alınmış, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Rejimin saldırılarını durdurma sorumluluğu komşumuz Rusya’nındır” açıklamasını yapmıştı.

Bölgede yeni bir mülteci krizinin çıkmasından da endişe ediliyor.

Suriye ordusu, Rus hava desteği ve İran destekli Şii milislerin de yardımıyla İdlib’de geniş çaplı askeri operasyonlar ürütüyor. Son olarak, stratejik önemdeki Han Şeyhun kasabası Suriye ordusunun eline geçti. Türkiye’nin İdlib’deki 12 gözlem noktasından birisi olan Morek gözlem noktası da Suriye ordusunu tarafından çevrelenmiş oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.