Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eric Cantona, UEFA Başkanlık Ödülü’ne layık görüldü

UEFA Başkanlık Ödülü, “hem futbolculuk kariyeri hem de toplumsal aktivitelerde etkin rol aldığı için” Eric Cantona’ya verildi. 53 yaşındaki efsane Fransız oyuncu, ödülünü perşembe günü Şampiyonlar Ligi kura çekiminde alacak.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin konuyla ilgili yaptığı açıklamada ”Cantona bu ödülü sadece en üst kalibrede bir oyuncu olduğu için değil, aynı zamanda en üst kalibrede bir karakter olduğu için kazandı” dedi.

UEFA Başkanlık Ödülü, sayısız başarıları olan ve örnek karakter özelliklerine sahip kişilere verilen bir ödül. İlk olarak 1998 yılında UEFA tarafından tanıtılan bu ödül, genellikle yıllık olarak oyunun gelişimini ve başarısını ilerlettiği düşünülen futbol camiasından birine veriliyor.

Eric Cantona kimdir?
1966 yılında doğan Eric Cantona kendi ülkesi Fransa’da Auxerre, Martigues, Olimpik Marsilya, Bordeaux, Montpellier ve Nimes takımlarının formasını giydi. İngiltere’de ise Leeds United ve Manchester United formalarını terleten Cantona, Leeds United’da bir, Manchester United’da ise dört lig şampiyonluğu kazandı. Fransa Milli Takımı’nda da 45 maça çıkan Cantona burada da 20 gol atmayı başardı. Cantona, 1997 yılında daha 31 yaşındayken futbolu bıraktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.