Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Valiliği kayıtsız göçmenlerin geri gönderilmesi kararını esnetti

İstanbul Valiliği‘nden bugün yapılan açıklamada 12 Temmuz-25 Ağustos 2019 tarihleri arasında düzensiz göçle gelen 16 bin 423 göçmenin, geri gönderme merkezi bulunan illere gönderildiği aktarıldı. Ayrıca, kayıtsız 4 bin 500 Suriyeli göçmenin başka illerdeki geçici barınma merkezlerine sevk edildiğini belirten Valilik, kayıtsız göçmenlerin geri gönderme işlemlerinin devam ettiğini duyurdu. Açıklamada, mültecilerin kayıtlı oldukları illere sevkinin 20 Ağustos’tan 30 Ekim’e uzatıldığına dikkat çekildi.

Başka ile kayıtlı mültecilere İstanbul’da kalmak için beş koşul

Başka illere kayıtlı mültecilerin İstanbul’da kalabilmeleri için çeşitli koşulları sağlaması gerektiğini belirten Valilik, bu koşulları şöyle sıraladı:

-2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminde İstanbul’da öğrenim gören temel eğitim ve ortaöğretim öğrencileri ve aileleri,

-Aile bütünlüğünün temini ve insani gerekçeler dâhilinde, ilimize kayıtlı ailelerin diğer illere kayıtlı olan fertleri,

-Annesi ya da babasını kaybetmiş, yakınlarının himayesindeki (öksüz-yetim) çocuklar,

-İstanbul’da yatırımı bulunan ve istihdam sağlayan Suriyeliler’den, başvuru tarihinden üç ay öncesinde aktif olarak faaliyette bulunduğu resmi olarak tespit edilen işletmelerin sahipleri ile çekirdek aileleri,

-Üniversite eğitimine devam eden öğrenciler, bahsi geçen koşulları belgeledikleri takdirde İstanbul’da kalabilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.