Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da taksi ücretlerine yüzde 25 zam: Açılış: 5 TL, indi-bindi: 13 TL, kilometre başı: 3,10 TL

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul’da taksi ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapıldığını duyurdu. Aksu, İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ndeki (UKOME) toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Aksu, yapılan zamla ilgili olarak “Ulaşım camiasında en son iyileştirme 7 Eylül 2017 tarihinde gerçekleşmişti. Ulaşım camiası olarak yaklaşık 24 aydır zam beklentimiz var, tarife iyileştirme beklentimiz var. Maalesef biz istediğimiz zammı alamadık. O kadar sevinçli değiliz. Ama bir iyileştirme oldu. Taksimetre ücretlerinde yüzde 25 oranında iyileştirme oldu, zam yapıldı. Taksimetre açılış ücretimiz 4 TL idi, 5 TL oldu. İndi bindi ücretimiz 10 TL idi 13 TL oldu. Kilometre mesafe ücretimiz 1 kilometrede 2 lira 50 kuruş yazıyordu, bundan sonra kilometre başına 3 lira 10 kuruş yazacak” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.