Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “AK Parti’nin arka bahçesi vakıflara yıllarca İBB bakmış”

Gazeteci Murat Yetkin kişisel internet sitesinde bugün yayınladığı yazısında, iktidara yakın bazı dernek ve vakıflara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) kaynak aktarımının Ekrem İmamoğlu yönetimi tarafından kesilmesinin doğurabileceği sonuçları yazdı.

“Ekrem İmamoğlu’na yaylım ateşi asıl şimdi başlayacak gibi. Bunun nedeni 27 Ağustos’ta yaptığı bazı vakıf ve derneklere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, eski deyimle ‘bakması’ protokollerini iptal etmesi, daha fazla para vermeyi reddetmesi” diyen Yetkin yazısına şöyle devam etti:

“İmamoğlu’nun bu protokolleri iptaliyle asıl şimdi arı kovanına çomak soktuğu söylenebilir. Seçim kampanyası sırasındaki vaatleri arasında israfa son verilmesi, İstanbulluların parasının belediye hizmetlerine harcanması sözünü veren İmamoğlu, bu hamlesiyle vaatten icraata geçmiş görünüyor. Ayrıca böylelikle AK Parti’nin yanı sıra, tarikat ve cemaatlere yakın vakıf ve derneklerin AK Partili belediyelerden beslendiği yolundaki iddialar da ete kemiğe bürünmüş, iddia olmaktan çıkıp somutlaşmış bulunuyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.