Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜİK araştırmasına göre Türkiye’de internet kullanım oranı yüzde 75,3

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 16-74 yaş grubundaki bireylerin 2018 yılı Nisan ayı ile 2019 yılı Mart ayları arasındaki internet kullanımını ölçtüğü hanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırmasını yayınladı. Yapılan incelemede bireylerin internet kullanımı, evlerin ağa erişim imkânı üzerine bilgi veriliyor.

Buna göre, 2019 yılında 16-74 yaş grubundaki bireylerde internet kullanımının geçen yıla göre yüzde 2,4 yükselerek yüzde 75,3 olduğu belirtiliyor. İnternet kullanım oranları erkeklerde yüzde 81,8 iken kadınlarda yüzde 68,9 oldu. Türkiye’deki hanelerin yüzde 88,3’ünün evden internete erişim imkânına sahip olduğu gözlendi.

Grafik: TÜİK

İnternet üzerinden alışveriş yapma oranı yükseliyor

Ağ üzerinden yapılan alışveriş, 2018 yılı Nisan ayı ile 2019 yılı Mart ayları arasındaki on iki aylık sürede yüzde 34,1 oranında. Bir önceki yılın aynı döneminde 16-74 yaş grubunun yüzde 29,3’ü internetten alım yapmıştı. Alıcılar ağ üzerinden en çok giyim ve spor malzemesini tercih etti. Bunları sırasıyla seyahat faaliyetleri, gıda ve günlük gereksinimler, ev eşyası, elektronik araçlar ile kitap takip etti.

İnternet kullanıcılarının yüzde 51,2’si, kişisel amaçla kamu kurum/kuruluşları ile iletişime geçmek veya kamu hizmetlerinden yararlanmak için e-devleti kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.