Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

20 yılın ardından yargıç karşısındalar: 11 Eylül saldırılarını planlamakla suçlanan sanıkların yargılaması 2021’de başlayacak

11 Eylül 2001 tarihinde, 2 bin 976 kişinin ölümüne neden olan “İkiz Kuleler” saldırılarını planlamakla suçlanan ve aralarında saldırıları organize ettiği iddia edilen Pakistan uyruklu Halid Şeyh Muhammed’in de bulunduğu beş sanığın yargılanacağı davanın ilk duruşması 2021’de yapılacak.

New York Times’ın haberine göre, davanın yargıcı ABD Hava Kuvvetleri’nden Albay W. Shane Cohen, Küba’da Camp Justice adındaki donanma üssünde bulunan askeri mahkemede görev yapacak askeri jürinin seçileceği tarihi belirledi. Suçlu bulundukları takdirde sanıkların idam cezasına çarptırılabilme ihtimali bulunuyor.

10 sayfalık mahkeme planlama kararında yer alan tarihlere göre, savcıların 1 Ekim’e kadar sanık avukatlarına mevzuatta öngörülen belgeleri teslim etmesi gerekiyor. 

Davada adı geçen beş kişi hakkındaki iddianame, 11 Eylül saldırılarından yaklaşık 11 yıl sonra, 5 Mayıs 2012 tarihinde mahkemeye sunulmuştu. 

Guantanamo’daki özel ulusal güvenlik mahkemesinde görülecek duruşmada, davayı takip edenlerin, duruşma salonunun arkasında bulunan bir izleyici kısmında oturmasına izin verilecek. Duruşmaları camla kaplı ve ses geçirmeyen bir bölmede izleyebilecek olan konuklar, konuşulanları ise 40 saniyelik bir gecikmeyle duyabilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.