Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB’den işten çıkarmalarla ilgili açıklama: Çıkarılan 1244 kişi seçim öncesi ve iki seçim arası işe alınmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) işten çıkarılanların sayısı ve işten çıkarma gerekçesi belli oldu. İBB Sözcüsü Murat Ongun, 1244 kişinin işten çıkarıldığını açıklarken bu kişilerin iki seçim arası ya da seçimden hemen önce işe alındığını söyledi.

İBB’deki işten çıkarmalar konusunda İBB Sözcüsü Murat Ongun bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, ortada kamuoyunu yanıltıcı bilgilerin dolaştığı vurgulanırken toplam 1244 kişinin kurumla ilişiğinin kesildiği açıklandı:

31 Mart-23 Haziran arası veya 31 Mart’tan hemen önce işe alınanların iş akdinin feshedildiğinin belirtildiği açıklamada bu dönemdeki toplam alımın 2 bin 500 civarında olduğu, şehit ve gazi yakını, engelli, vefat eden personel yerine alınan birinci derece akrabalar ve devam eden projelerde çalışanların işlerine devam ettiği belirtildi.

İBB’de yapılan inceleme, İmamoğlu tarafından uygulamaya sokuldu. Bu çerçevede 1 Ocak 2019 ile 23 Haziran 2019 tarihleri arasındaki altı aylık sürede işe alınanlar hakkında inceleme başlatıldı.

Dün Saraçhane’de bulunan İBB binası önünde, çoğu İSPARK’tan olmak üzere işten çıkarılanlar eylem yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.