Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hediye Levent ile söyleşi: “Rusya ve Suriye İdlib operasyonundan hiçbir şekilde vazgeçmez”

Geçen hafta Rusya destekli Suriye ordusunun İdlib’e saldırıları devam ederken, bölgedeki binlerce kişinin Türkiye sınırına dayanarak, operasyonların durması için kamuoyu oluşturmaya çalıştığına tanık olmuştuk. Ertesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya’ya giderek Vladimir Putin ile görüştü ve cumartesi sabahı da Suriye’den ateşkes haberi geldi. Fakat aynı gün bu kez Amerika Birleşik Devletleri İdlib’de hava saldırısı düzenledi. Rusya kendisine haber verilmeden gerçekleşen bu saldırının ateşkesi tehlikeye attığını söyleyerek Vaşington’u kınadı. Ancak Suriye’de yıllarca çalışmış olan ve şu anda da Lübnan’da bulunan deneyimli gazeteci Hediye Levent ne Rusya’nın ne de Suriye’nin ateşkesi sürdürmek niyetinde olduğunu söylüyor. Levent ile bölgedeki son durumu konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.