Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YouTube’da çocukların veri gizliliği ihlal edildi: Google 170 milyon dolar para cezası ödeyecek

YouTube’da reklam satarken 13 yaşından küçük kullanıcıların kimlik bilgilerini reklam verenlerle paylaştığı ortaya çıkan Google 170 milyon dolar ceza ödeyecek.

Amerikan Federal Ticaret Komisyonu, Google’ın Çevrimiçi Çocuk Gizlilik Koruma Yasası’nı (COPPA) ihlal ettiğini tespit ederek ceza kesmek üzere harekete geçmişti. Komisyon geçen temmuz ayında Facebook’a Cambridge Analytica ve yetişkinlerle ilgili diğer veri ihlallerinden dolayı 5 milyar dolar para cezası kesmişti.

Google yetkililerinin benzer bir akıbetle karşılaşmamak ve daha düşük ceza ödemek için COPPA ile anlaşma yoluna gittiğine dair haberler de temmuz ayında Amerikan medyasında yer almıştı. Anlaşma uyarınca, gizlilik ihlaline neden olan YouTube’daki veri toplama ve hedefleme uygulamalarını değiştirmeyi taahhüt eden Google, geçen haftalarda bir dizi politika değişikliği yaparak, çocuklara pazarlandığı ortaya çıkan şiddet içerikli videolara ve çocukların videolarına yönelik hedeflenmiş reklamlara yasak getirmişti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.