Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dorian Kasırgası ABD kıyılarına doğru ilerlerken ölü sayısı en az 20’ye yükseldi

Atlas Okyanusu‘ndaki Bahama Adaları‘nda bir günden uzun süredir en yüksek seviye olan 5’inci kategori seviyesinde etkisini gösteren Dorian Kasırgası, şimdiye kadar en az 20 kişinin ölümüne sebep oldu. Saatte 177 kilometre hıza gerileyen kasırga şu an ABD’nin doğu kıyılarına doğru ilerliyor.

Bahamalar Sağlık Bakanı Duane Sands, aralıksız devam eden yağış nedeniyle su seviyesinin evlerin üst katlarına kadar çıktığı Bahamalar’da birçok kişinin çatılarda mahsur kaldığını, Birleşmiş Milletler (BM) Acil Yardım Koordinatörü Mark Lowcock ise adalardaki 70 bin kişinin, gıda ve temiz içme suyu gibi acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) havadan çektiği fotoğraflar, kasırganın ülkede büyük bir yıkıma yol açtığını gösteriyor. Abaco adalarında çekilen fotoğraflar, felaketin boyutlarını ortaya koyuyor.

Merkezi Miami’de bulunan Ulusal Kasırga Merkezi, son verilere göre fırtınanın merkezinin ABD’nin güneydoğu kıyılarını es geçebileceği görüşünde. Ancak kasırganın etkisinin kıyıya ulaşması, şiddetli yağış ve rüzgarların kıyı kesiminde etkili olması olasılığı hâlâ yüksek. Kasırga şimdiden Florida’nın doğu kıyılarında rüzgarlarla kendisini hissettirmeye başladı.

ABD Başkanı Trump, “sahte” meteoroloji haritası göstererek kasırganın Alabama’yı vuracağını iddia etti

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’daki bir brifingde, Dorian Kasırgası’nın Alabama eyaletini de vuracağı iddiasını haklı çıkarmak için tahrip edilmiş “sahte” bir harita gösterdi.

Meteoroloji Dairesi ise Twitter üzerinden Trump’ı yalanladı. Mesajda “Alabama Dorian’dan hiç ETKİLENMEYECEK. Tekrar ediyoruz. Dorian Kasırgası Alabama’yı hiç etkilemeyecek” açıklamasını yaptı.

Ancak bu açıklamaya rağmen, Trump dünkü brifinge keçeli kalemle kasırganın olası etki alanına Alabama’nın da dahil edildiği bir haritayla çıktı.

Ülkede Meteoroloji Dairesi’nin hava tahmini haritaları üzerinde oynamak suç ve 90 güne kadar hapis cezası var.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.