Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

British Airways’in tarihinde ilk: 4 bin pilot grevde

British Airways pilotları maaş anlaşmazlığından dolayı iki günlük greve gitti. Pilotların iş bırakması 9 ve 10 Eylül boyunca iki gün sürecek. Binlerce yolcunun bu karardan etkilenmesi bekleniyor.

Grev kararı pilotların sendikası BALPA (British Airline Pilots Association – İngiliz Havayolu Pilotları Derneği) tarafından alındı. Eğer bu süre içerisinde bir anlaşma olmazsa 27 Eylül ikinci grev tarihi olarak açıklandı.

British Airways ise internet sitesinde yaptığı yazılı açıklamada yolculara, “Eğer 9 ve 10 Eylül’de seyahat edeceğiniz uçuşunuz iptal edildiyse lütfen havaalanına gitmeyin” uyarısında bulundu. Şirket, pazartesi günü, kaç kişinin işe gelip gelmeyeceğini tahmin edemedikleri için uçuşların yüzde yüze yakınını iptal ettiklerini açıkladı.

4 bin pilotun katıldığı grevin İngiliz havayolu şirketine günlük maliyetinin 40 milyon pound (yaklaşık 282 milyon TL) olacağı tahmin ediliyor. British Airways grevden etkilenen müşterilerine geri ödeme ya da uçuş tarih değişikliği teklif ediyor.

BALPA ve British Airways maaşlardaki zam oranı için aylardır görüşüyor. Havayolu şirketinin üç sene boyunca yıllık yüzde 11,5 oranında ücret artışı teklifi sendika tarafından yeterli görülmeyerek kabul edilmemişti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.