Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Tanrıkulu, Demirtaş’ın AİHM Büyük Dairesi’ndeki duruşmasına katılacak

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, AİHM Büyük Dairesi’nde 18 Eylül’de görülecek olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın duruşmasına katılacak. Tanrıkulu’nun, duruşmadan önce de bir dizi görüşme yapacağı belirtildi. 

Hakkındaki soruşturma ve dava gerekçesiyle 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daresi’ndeki duruşmasına CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu’nun da katılacağı öğrenildi. Tanrıkulu’nun 15 Eylül tarihinde Strazburg’a gideceği ve duruşmadan önce bir dizi görüşme yapacağı belirtildi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 20 Kasım 2018 tarihinde açıkladığı Selahattin Demirtaş kararına karşı Türk hükümeti ve Demirtaş’ın avukatları tarafından yapılan temyiz başvurularını kabul etmiş ve duruşma tarihi olarak 18 Eylül’ü belirlemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.