Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Babacan nihayet konuştu: “2020’ye kalmadan partiyi kuruyoruz”

Bir süredir kurulacak yeni partiye ilişkin açıklama yapması beklenen Ali Babacan sessizliğini bozdu. Karar gazetesinden Ahmet Taşgetiren ve Yıldıray Oğur’a konuşan Babacan, “2020’ye kalmadan partiyi kuracağız. Ülkenin başarılı yıllarında mutfakta olan ekiple birlikte çalışıyoruz” dedi.

Röportajda AKP ile yaşadığı kırılmayı anlatan Babacan, “Çok daha farklı bir Türkiye istiyorduk. Çok daha farklı bir tutum, duruş hayal ettik. Bu şahsi değil, memleket adına bir hayal kırıklığı oldu” dedi. Erdoğan’ın kendisine “Beraber düzeltelim” teklifi de sorulan Babacan, Türkiye için yeni bir gelecek vizyonu gerektiğini ve görüş ayrılıkları yüzünden bunu mevcut bir parti içinde yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

2002 AKP’siyle bugünü karşılaştıran Babacan, o günlerde 28 Şubat dönemi sonrası toplumun bazı kesilerinin özgürlük alanının daraldığını, şimdi ise durumun farklı olduğunu belirtti. Babacan, “Şimdi baktığımızda durum çok farklı. Yine bir özgürlük sorunu var Türkiye’nin. Yine bir temel haklar sorunu var. Ama bunların niteliği değişti. Daha farklı kesimleri de ilgilendiren sorunlar haline geldi bunlar. Ayrıca, Türkiye’nin bir adalet sorunu var. Bir ekonomi sorunu var. Bu sorunlar her kesimi ilgilendiriyor. Şu anda toplumun tümünün ortak dertleri var” dedi.

Babacan, yeni partinin ne zaman kurulacağı sorusuna, “Gönlümüzden geçen, takvimler 2020’yi göstermeden tüzel kişiliği kurmak” cevabını verdi. Beraber çalıştığı ekipten herhangi bir isim açıklamayan Babacan, “Geçmişe doğru bakın, Türkiye’nin başarılı olduğu dönemleri düşünün. O dönemlerin arkasındaki, mutfağındaki ekibin tamamı bizim arkadaşımız şu anda” diye konuştu.

Babacan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’yla ilişkisine dair de açıklama yaptı. Abdullah Gül’ün parti kurma çalışmalarına tam destek verdiğini söyleyen Babacan, Gül ile ayda bir iki defa görüştüklerini anlattı. Davutoğlu’yla bir araya gelip gelmeyeceği sorulan Babacan, “Siyasetteki önceliklerimiz, izlediğimiz yöntem ve üslup oldukça farklı. Şu anda bizim geleceğe bakmamız gerekiyor ve tam anlamıyla bir ekip çalışması yapmamız gerekiyor” karşılığını verdi.

Ali Babacan ile yapılan röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.