Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülent Arınç: “Kaftancıoğlu’nu sevmiyor olabiliriz, tahammül etmek zorundayız”

Eski AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Habertürk’te katıldığı bir programda CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘na verilen hapis cezasıyla ilgili “Kaftancıoğlu’nu sevmiyor olabiliriz. Seçimi kazandı, bir kahraman haline getirdiler. Attığı mesajların hiçbirisine katılmıyorum. Ama ifade özgürlüğüne saygı duymalıyız, tahammül etmek zorundayız” dedi.

“Soruşturma açılsa 2013’te açılırdı”

Arınç, daha önce PKK’lı Sakine Cansız’ın Paris’te öldürülmesiyle ilgili sözlerinin arkasında olduğunu da söyledi: “Devlet adam öldürmez. Devlet yakalar, alır getirir, mahkemeye verir. Susturucuyla adam öldürmez.”

Kaftancıoğlu’nu sevmediğini, beğenmediğini, yazdıklarına katılmadığını belirten Bülent Arınç, “Bunlardan dolayı ceza verilecek olsa, ben bir hukukçuyum, bu mesajlar toplumu infiale sürükleyecek olsa, 2013’te bir soruşturma açardı savcılarımız. Ama üzerinden altı yıl geçtikten sonra dava açılıp, hemen 2-3 celsede karar veriliyorsa buna nasıl bakmak lazım?” diye konuştu.

MHP’den Arınç’a tepki

Mardin, Diyarbakır ve Van’a atanan kayyumlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Arınç, Ahmet Türk özelinde bir açıklama yaptı: “Ahmet Türk’ün terörle şiddetle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Kandil’le, HDP’yle var mıdır? Vardır, mecburiyetten. Bu adam terör ve şiddetten uzak, ülkede barış olmasını isteyen bir insandır. Ben sadece Ahmet Türk’ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Çünkü çözüm süreci içerisinde de kendisiyle irtibatımız oldu.”

Arınç’ın bu açıklamasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek‘ten tepki geldi. Çiçek, “Bülent Arınç, PKK ve FETÖ safında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a savaş açmıştır. Savunduğu kişilerin tamamı PKK’yı ve HDP’yi aklamaya çalışan ve siyasi projelerini hayata geçirme çabası veren kişilerdir. AKP kendi bünyesindeki FETÖ ve PKK sevdalılarından kurtulmalıdır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.